onsdag 26. september 2007

Hvorfor??

I dagens time med apologetikk (trosforsvar), var det et bilde som virkelig fikk meg til å stoppe opp. Hvorfor er det ingen som stiller spørsmålstegn med at Platon, og "alle de der", levde og om at det som står skrevet om dem er sant, når det er så mye spørsmål rundt Jesus og hans virke?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, den husker jeg fra i fjor!! Hadde jo apologetikk med Roald, i tjenesteklassen). Den fikk meg også til å tenke! Fint å bli minna på ting innimellom - ellers glemmer jeg det jo.. :) Nå som det er T2-uker, er du ikke stipendiat i det hele tatt da?? (Unnskyld, jeg mener "T2-elev med praksis på KRIK-linja på Bildøy" eller no...)

Kristin sa...

Jeg er veldig enig i det du skriver! Jeg skjønner ikke at folk kan tro at Platon har levd...det finnes så få bevis...

Anonym sa...

okey sissel, dette greip mæ virkelig,, imotsetning t solveig, så kankje æ sei at æ huske me hadde om dette:) så trenge litt oppdatering, får nå ska æ au rekke opp handa i de utroli interessante filosofitiman våre.. men k ska æ sei?! hehe,,,

Sissel sa...

Solveig: Nei, nå her jeg vært kun elev i 2 uker.. men selvfølgelig får man jo spørsmål om å hjelpe til her og der! Så egentlig ikkje, men samtidig litt.. Hadde du d bra i Konsmo? på elgsafari og diverse.. ;)

Kristin: Hmm.. Tenker mer at alle tar det som en selvfølge at Platon har levd, mens alt med kristendommen skal det forskes å granskes på.. så viser det seg jo at det finnes mange,mange flere bevis på at Jesus har levd.. Så hvorfor da så mange spørsmål? Viser vell kansje bare at det er noe med Bibelen, at den treffer noe inne i menneskene... Kanskje.?

Sissel sa...

Marita:
hehe, følte du ikkje me i timen?? :P Syns apologetikk æ kjempespennanse,.. eller he bare hatt ein dobbelttimen t nå men!
K du ska sei ane ikkje æg.. Hehe! tenk om d hadde vært obigatorisk å lære om Jesus på samme måte som me alle de andre filosofan dykke lære om..
Klar for neste helg eller?? ;)

Anonym sa...

Æg he aldri jenge på bibelskole å veit aldri rekti kå apologetikk e for noe. Dei aller fleste e vel egentli enige om at Jesus levde ett liv på jorda, Men e uenige om Hvem Jesus "var". Æg skjønne godt at folk tvile, å stille spørsmål om Han å hans virke. Æg veit heller ikje just så mye om Platon men æg veit at både han å Jesus underviste om åssen mi sko takle livet. Å sånn dei begge undervise å forklare (som.feks den "gylne regel" som begge brukte) e ganske enkelt for alle å forstå. D gjør d au enkelt å tru på, sida mange folk kan undervise sånn. Men d at Jesus gjore Under, at han ALDRI syndet, oppstod fra de døde, osv.. er større enn de folk kan fatte, å derfor vanskelig å tro på. Æ skjønne gått at folk tvile